Bij INTRN hanteren we een werkwijze gebaseerd op de WIE-methodiek. Deze methodiek staat voor het centraal stellen van wederkerigheid, het versterken van informele netwerken en het stimuleren van eigen kracht en regie bij zowel individuen als gemeenschappen.
Wederkerigheid vormt de kern van onze aanpak. We geloven in het belang van een gelijkwaardige relatie tussen degenen die ondersteuning bieden en degenen die ondersteuning ontvangen.
Daarnaast leggen we een sterke nadruk op het versterken van informele netwerken. We erkennen dat ondersteuning vaak het meest effectief is wanneer deze plaatsvindt binnen de context van bestaande sociale structuren, zoals familie, vrienden, buren en andere betrokkenen uit de omgeving. Door deze netwerken te versterken en te mobiliseren, kunnen we duurzame oplossingen creëren die aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van individuen en gemeenschappen.
Tot slot moedigen we het ontwikkelen van eigen kracht en regie aan. We geloven dat iedereen over unieke talenten, vaardigheden en mogelijkheden beschikt om zijn of haar leven vorm te geven. Onze rol is om jongeren te ondersteunen bij het ontdekken en benutten van deze krachten, zodat ze zelfstandig en met vertrouwen keuzes kunnen maken die bijdragen aan hun welzijn en persoonlijke ontwikkeling.